Assortiment

ELEKTRISCHE FIETSEN

De elektrische fiets is nog nooit zo populair geweest. Een elektrische fiets is een fiets die extra ondersteuning biedt. Je fietst dus net als op een gewone fiets maar bij elke trap krijg een extra zetje. Hierdoor wordt het fietsen gemakkelijker, meer comfortabel en minder vermoeiend. Je kan gemakkelijker een heuveltje of brug op en je hebt minder last van tegenwind. 

Bij de aankoop van een elektrische fiets moet je rekening houden met een aantal factoren: de motor, de batterij, de actieradius, de verschillende rijprogramma’s,..  Het is niet altijd gemakkelijk om door het bos de bomen nog te zien. Wij geven graag een woordje uitleg om te kijken welk type het best bij jou past. 

MOUNTAINBIKES

Wil je meer in het bos of op onverharde paden fietsen, dan is een mountainbike wellicht iets voor jou. Deze heeft standaard dikkere banden, zodat je op elke ondergrond een goede grip hebt. Een goede vering is essentieel voor het opvangen van schokken tijdens het fietsen. 

RACEFIETSEN

Wil je op zondag een tochtje doen van 70km met de wielerclub of wil je graag in de bergen gaan rijden? Ben je een starter of een ervaren rijder? Wij kunnen voor ieders noden iets op maat aanbieden.Voor elke wielerliefhebber is er een racefiets. Racefietsen blinken uit door hun lichtgewicht frame, voldoende versnellingen, een racestuur en dunne banden.  

STADSFIETSEN

Een stadsfiets is een comfortabele fiets zonder ondersteuning. Deze fietsen worden gebruikt voor dagelijkse, kortere afstanden, zoals naar de bakker of naar school. De fietsen zijn degelijk maar relatief zwaar, zodat ze niet geschikt zijn voor een wedstrijd of voor fietstochtjes in de bergen. 

KINDERFIETSEN

De aankoop van de juiste fiets voor jouw kleine spruit is belangrijk. Een kinderfiets moet kwalitatief en stevig zijn en vooral voldoen aan de beste veiligheidsnormen. Het is bij de keuze belangrijk om de juiste maat te kopen. Een kinderfiets mag niet te groot zijn. Wij kiezen voor kinderfietsen resoluut voor het merk Puky. Dit merk blinkt uit in de keuze van zijn materialen, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid voorop worden gezet.

ACCESSOIRES

Bij FDbikes verkopen wij alleen de beste toebehoren. Want om de fiets helemaal te personaliseren is een breed assortiment noodzakelijk: fietsendragers, fietsverlichting, fietscomputers en GPS, onderhoudsmiddelen, fietskledij, helmen, fietsonderdelen, sloten, fietstassen, pompen,…